Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En sağlıklı ekmek çeşitleri arasında şunlar öne çıkmaktadır:
- Tam Tahıllı Ekmek: Kepek, endosperm ve kepeği içeren tüm tahılı sağlam tutar, lif bakımından yüksektir ve tip 2 diyabet ile kalp hastalığı riskini azaltabilir 14.
- Ekşi Mayalı Ekmek: Doğal maya ve bakterilerle yapılan bu ekmek, sindirimi kolay olabilir ve düşük glisemik indekse sahiptir 13.
- Yulaf Ekmeği: Yulaf, tam buğday unu, maya, tuz ve su ile yapılır, kötü kolesterolü düşürür ve demir ile çinko gibi faydalı besinler içerir 14.
- Keten Ekmek: Keten tohumları ve tam tahıllı unlarla hazırlanır, alfa-linolenik asit kaynağıdır ve sindirim sağlığını iyileştirebilir 1.
- %100 Filizlenmiş Çavdar Ekmeği: Çavdar unu ile yapılır, lif içeriğini artırır ve besleyici olarak kabul edilir 1.
Glüten hassasiyeti olanlar için glütensiz ekmekler de sağlıklı bir seçenek olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: