Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi yulaflı kurabiye tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı yulaf 14
- 2 su bardağı un 14
- 1 su bardağı esmer şeker 14
- 1 yumurta 14
- 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı 14
- 1 tatlı kaşığı karbonat 14
- 225 gr tereyağı 14
- 2/3 su bardağı ufalanmış fındık 14
Yapılışı:
- Yulaf, un, şeker ve doğranmış kuru kayısıyı bir kapta karıştırın 14.
- Fındıkları yanmaz tavada yağsız olarak kavurun 1.
- Tereyağını tavada eritin 1.
- Yumurtayı kasede hafifçe çırpın 1.
- Yağı ve yumurtayı yulaflı karışıma ekleyin 1.
- Elinizle bütün malzemeler karışacak şekilde yoğurun 1.
- Hamurdan büyük bir ceviz büyüklüğünde parçalar koparın 1.
- Avucunuzun içinde top yapın ve üzerine hafifçe bastırın 1.
- Kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 1.
- Önceden ısınmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin 1.
- Kurabiyeler soğuyunca hava almayan bir kapta saklayın 1.
Alternatif bir yulaflı kurabiye tarifi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- 4 adet yumurtayı (arttırılabilir) bir kaseye ayırın ve yumurta beyazlarını beyazlaşana kadar çırpın 3.
- Yumurta beyazlarını geniş bir kaba alın, üzerine 1 adet muzu ezerek ekleyin ve muz çatal yardımıyla iyice parçalayın 3.
- Ayırdığınız yumurta sarılarının yarısını bu kaba ekleyin 3.
- 150 gram yulaf ezmesi, 1 paket kabartma tozu, yarım avuç kuru üzüm ve tarçını kaba ekleyin ve iyice karıştırın 3.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serdikten sonra, üzerine istenilen boyutlarda karışımdan dökün 3.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar pişirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: