Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel sarma yapımı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: Taze veya salamura asma yaprağı, pirinç, soğan, domates salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, tuz, karabiber, pul biber, maydanoz ve taze nane gibi baharatlar gereklidir 23.
- Yaprakların Hazırlanması: Taze yapraklar kaynar suda birkaç dakika bekletilip süzülür. Salamura yapraklar ise bol suyla yıkanıp tuzundan arındırılır 3.
- İç Harcın Hazırlanması: Soğanlar ince ince doğranıp zeytinyağıyla kavrulur. Üzerine pirinç eklenerek birkaç dakika daha kavrulur ve salça eklenir. Baharatlar, nar ekşisi, ince doğranmış maydanoz ve nane eklenerek ocaktan alınır 2.
- Sarma İşlemi: Yaprakların damarlı kısmı yukarı gelecek şekilde tezgaha serilir ve iç harçtan bir çay kaşığı kadar konularak kenarları içe katlayarak sıkıca sarılır 23.
- Pişirme: Sarmalar tencereye sıkı sıkı dizilir, üzerine halka halka dilimlenmiş limonlar yerleştirilir ve üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir. Bir tabak konularak sarmaların açılması önlenir ve kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirilir 23.
- Servis: Soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirilerek servis edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: