Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel sarma pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: Taze üzüm yaprağı, 1 su bardağı pirinç, 250 gram kıyma (isteğe bağlı), 1 adet soğan, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası, yarım çay bardağı nar ekşisi (isteğe bağlı), taze nane ve maydanoz, tuz ve karabiber 1.
- Hazırlık:
- Soğanı ince doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun 1.
- Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun 1.
- Kıymayı ekleyin ve etin rengi değişene kadar kavurmaya devam edin 1.
- Domates salçasını, tuz, karabiber ve nar ekşisini ekleyin 1.
- İnce doğranmış taze nane ve maydanozu ekleyip karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın 1.
- Yaprakların Hazırlanması:
- Sarma İşlemi:
- Pişirme:
- Servis: Sarmaları ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın 1. Genellikle yoğurt ile servis edilir, yanında limon dilimleri ile de sunulabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: