Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel künefeyi yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: Taze ve ince tel kadayıf, tuzsuz ve eriyen bir peynir (geleneksel olarak Hatay peyniri kullanılır, alternatif olarak dil peyniri veya mozzarella da kullanılabilir), tereyağı, şeker, su ve limon suyu 12.
- Şerbetin Hazırlanması: Bir tencereye su ve şekeri koyup kaynamaya bırakın 4. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın 4. Şerbeti oda sıcaklığında soğumaya bırakın 4.
- Kadayıfın Hazırlanması: Kadayıfı iyice didikleyerek havalandırın 1. Tereyağını eritip (yakmadan), her yerine eşit şekilde yedirerek karıştırın 1.
- Pişirme: Bakır tava veya kalın tabanlı bir tavayı tereyağı ile yağlayarak kadayıfın yapışmasını önleyin 1. Kadayıfın yarısını tepsiye yayın, üzerine peyniri eşit şekilde dağıtın ve kalan kadayıfı peynirin üzerine yayın 2. Orta ateşte altın rengi alana kadar her iki tarafını da pişirin 2.
- Servis: Pişen künefenin üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti çekmesi için bekleyin 2. Üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpip sıcak olarak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: