Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
BİM hazır künefe pişirme tarifi:
Malzemeler:
- 1 paket Künenfes veya Hastel hazır künefe (2 adet) 13
- Şerbet için: 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su (bir adet künefe için yarım çay bardağı şeker ve yarım çay bardağı su) 13
- Üzeri için: Simbat Antep fıstığı, Kerem kaymak 13
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlama: Bir adet künefenin şerbeti için yarım çay bardağı toz şeker ve yarım çay bardağı suyu küçük bir tencerede karıştırıp kaynatın 13. İki künefe için bu miktarları 1 su bardağına çıkarın 3. Soğuması için kenarda bekletin 13.
- Pişirme: Hazır künefeleri 240°C ısıtılmış fırının alt tarafına yerleştirip yaklaşık 15-20 dakika pişirin 13. Alternatif olarak, ocak üzerinde kısık-orta ateşte 10-15 dakika da pişirebilirsiniz 13.
- Servis: Pişirdiğiniz künefeyi ters çevirip servis edeceğiniz tabağa yerleştirin 13. Üzerine soğumuş şerbeti döküp kaymak ve antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: