Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel gelin pastasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler:
- 4 adet yumurta 12;
- 1 su bardağı şeker 12;
- 1 su bardağı un 12;
- 1 paket kabartma tozu 12;
- 1 paket vanilya 23;
- 1,5 su bardağı süt 1;
- 3 yemek kaşığı un karışımı 1;
- 2,5 çorba kaşığı buğday nişastası 1;
- 1 paket krem şanti (toz) 1;
- 5 su bardağı süt 1;
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi (rendelenmiş) 1;
- 100 gram fındık 1.
Yapılışı:
- 4 yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri bir kapta karıştırın ve köpük kıvamına gelene dek mikserle çırpın 13.
- Kabartma tozu, un ve vanilini ekleyerek karıştırmaya devam edin 1.
- Hazırladığınız hamuru borcama dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin 1.
- Pişen keki soğuduğunda üstüne 1,5 su bardağı soğuk sütü dökün ve çekmesi için bekleyin 1.
- Muhallebi için 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı un ve 2,5 çorba kaşığı nişastayı tencerede karıştırın ve kaynayana dek pişirin 1.
- Kıvamı koyulaştığında ocağın altını kapatın ve muhallebiyi ılık hale geldiğinde krem şantiyi ekleyin ve mikserle çırpın 1.
- Sütü iyice çekmiş olan kekin üzerine muhallebiyi yayın ve borcamı streçleyip 1 gece boyunca buzdolabında bekletin 1.
- Ertesi gün tatlının üzerine hindistan cevizi serpin ve fındık ile süsleyin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: