En güzel erik turşusunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz: Malzemeler: 500 g yeşil erik; 1 yemek kaşığı kaya tuzu; 1 tatlı kaşığı toz şeker; 1/2 çay kaşığı limon tuzu; 3-4 diş sarımsak; 1 çay bardağı sirke (üzüm veya elma sirkesi); Kavanozu dolduracak kadar sıcak su. Hazırlanışı: 1. Erikleri iyice yıkayıp süzün. 2. Kavanozları da sıcak su ile yıkayıp hazırlayın. 3. Yıkamış olduğunuz erikleri kavanoza sıkı bir şekilde doldurun. 4. Kaya tuzu, toz şeker, limon tuzu ve sarımsağı kavanoza koyun, üzerine sirkeyi ilave edin. 5. Kaynamış sıcak suyu ocaktan alıp eriklerin üzerine çıkana kadar dökün. 6. Hiç kullanılmamış kapakla kavanozu sıkı bir şekilde kapatıp ters çevirin. 7. 24 saat boyunca hiç çevirmeden bu şekilde bekletin. 8. Daha sonra düz çevirerek direk güneş almayan serin bir yerde 10 gün muhafaza edin. 9. 10 gün sonra erik turşusunu yiyebilirsiniz.