Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel buğday çorbası için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 su bardağı buğday (akşamdan ıslatılmış) 34;
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt 3;
- 1 yemek kaşığı un 3;
- 1 yumurta sarısı 3;
- Yarım limonun suyu 3;
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı 3;
- 6-7 su bardağı su (kontrollü eklenmeli, çorbanın kıvamına göre değişkendir) 3;
- Tuz ve nane 3.
Yapılışı:
- Buğday ve su bir tencereye alınarak buğdaylar yumuşayıncaya kadar haşlanır 3.
- Ayrı bir yerde yoğurt, un, yumurta sarısı, limon suyu ve tuz iyice çırpılır 3.
- Buğdayın kaynadığı sudan alınarak karışım ılıklaştırılır 3.
- Karıştırarak yavaşça çorbaya eklenir 3.
- Kaynayınca altı kısılır ve 12-15 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır 3.
- Ayrı bir tavada tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır ve kaynayan çorbaya eklenir 3.
- Bir-iki dakika sonra altı kapatılır ve üzerine arzuya göre pul biber serpilerek servis yapılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: