Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel buğday çorbası için aşağıdaki tarif önerilebilir:
Malzemeler:
- Yarım kilo çorbalık buğday 1
- Yarım kilo yoğurt 1
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
Hazırlanışı:
- Buğdayı 3-4 saat suda bekletin, süzdürüp bir tencereye alın 1.
- Üzerine 2 buçuk litre su ilave edip kaynamaya bırakın 1.
- Buğdaylar yumuşayınca çorbanın sıcak suyundan da katarak yoğurdu ılıştırın ve karıştıra karıştıra çorbaya katın 1.
- 10 dakika birlikte pişirdikten sonra, tereyağını ayrı bir kapta eritip çorbanın üzerine gezdirin 1.
- Son olarak tuzunu ve nanesini de ekleyerek ateşten alın 1.
Alternatif olarak, file bademli buğday çorbası tarifi de denenebilir 2:
Malzemeler:
- 1 su bardağı file badem 2
- 1,5 su bardağı haşlanmış buğday 2
- 2 çorba kaşığı un 2
- 1 kase süzme yoğurt 2
- 1 adet yumurta sarısı 2
- 1 litre su 2
- Tuz, karabiber 2
Hazırlanışı:
- Haşlanmış buğdayı tencereye alın, üzerine sıcak suyu ekleyin 2.
- Bir tavada bademleri kavurun, buğday tenceresine ekleyin 2.
- Sosu için süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ayrı bir kasede çırpın, çorbanın suyundan azar azar ekleyerek ılıttığınız bu sosu çorba tenceresine karıştırarak ilave edin 2.
- 10 dakika kadar tıkırdatın 2.
- Üzeri için erittiğiniz tereyağına pul biber ve naneyi ekleyin, çorbanın üzerine gezdirerek servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: