• Buradasın

    Yoğurtlu buğday çorbası hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yoğurtlu buğday çorbası, Orta Anadolu mutfağına ait geleneksel bir çorba çeşididir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi çorbalar yoğurtla yapılır?

    Yoğurtla yapılan bazı çorbalar şunlardır: 1. Yayla Çorbası: Pirinç, yoğurt, nane, un, su, tuz ve yumurta ile yapılır. 2. Tarator Çorbası: Yoğurt, salatalık, ceviz, sarımsak, zeytinyağı ve tuz ile hazırlanır. 3. Mercimekli Yoğurt Çorbası: Kırmızı mercimek, yoğurt, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve biber kullanılarak yapılır. 4. Çılbır: Yoğurt, yumurta, sarımsak, tereyağı ve pul biber ile servis edilir. 5. Lebeniye Çorbası: Lübnan ve Türk mutfağında bulunan, yoğurtla yapılan bir çorbadır.

    Buğday çorbasının içine ne konur?

    Buğday çorbasının içine aşağıdaki malzemeler konur: Ana malzeme: 1 su bardağı dövülmüş buğday. Sos ve yağ: 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 baş soğan. Et suyu: İstenilen miktarda et suyu. Baharatlar: İstenilen baharatlar. Ek malzemeler: Önceden ıslatılmış 1 bardak aşurelik buğday, 250 gram yoğurt, 250 gram süzme yoğurt, 1 çay kaşığı tuz ve 1 demet maydanoz.