En güzel buğday çorbası için aşağıdaki tarif önerilebilir: Malzemeler: - Yarım kilo çorbalık buğday - Yarım kilo yoğurt - 2 yemek kaşığı tereyağı - 1 tatlı kaşığı kuru nane - 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: 1. Buğdayı 3-4 saat suda bekletin, süzdürüp bir tencereye alın. 2. Üzerine 2 buçuk litre su ilave edip kaynamaya bırakın. 3. Buğdaylar yumuşayınca çorbanın sıcak suyundan da katarak yoğurdu ılıştırın ve karıştıra karıştıra çorbaya katın. 4. 10 dakika birlikte pişirdikten sonra, tereyağını ayrı bir kapta eritip çorbanın üzerine gezdirin. 5. Son olarak tuzunu ve nanesini de ekleyerek ateşten alın. Alternatif olarak, file bademli buğday çorbası tarifi de denenebilir: Malzemeler: - 1 su bardağı file badem - 1,5 su bardağı haşlanmış buğday - 2 çorba kaşığı un - 1 kase süzme yoğurt - 1 adet yumurta sarısı - 1 litre su - Tuz, karabiber Hazırlanışı: 1. Haşlanmış buğdayı tencereye alın, üzerine sıcak suyu ekleyin. 2. Bir tavada bademleri kavurun, buğday tenceresine ekleyin. 3. Sosu için süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ayrı bir kasede çırpın, çorbanın suyundan azar azar ekleyerek ılıttığınız bu sosu çorba tenceresine karıştırarak ilave edin. 4. 10 dakika kadar tıkırdatın. 5. Üzeri için erittiğiniz tereyağına pul biber ve naneyi ekleyin, çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.