Buradasın
Elmalı turta kıtır olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elmalı turtanın kıtır olması için şu adımları izlemek gerekir:
- Hamurun Yoğurulması: Tereyağını küçük küpler halinde keserek unla karıştırın ve fazla yoğurmadan hamuru toparlayın 2. Yoğurma süresinin kısa tutulması, hamurun elastik olmasını önler 2.
- Dinlendirme: Hamuru yoğurduktan sonra buzdolabında en az 15 dakika dinlendirin 12. Bu, hamurun daha kıyır kıyır olmasını sağlar 1.
- Un Miktarı: Un miktarını kontrollü ekleyin, hamurun sert olmamasına dikkat edin 1.
- Fırın Isısı: Turtayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin 14. Pişirme süresinin son 10 dakikasında üzerine yağlı kağıt sererek turtanın altının iyice pişmesini, üstünün yanmamasını sağlayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: