Buradasın
Elmalı pastanın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elmalı pastanın püf noktaları şunlardır:
- Elma seçimi: Tatlı elmalar, pastanın tadı için daha uygundur 1.
- Hamur kıvamı: Hamur çok katı olmamalı, akışkan bir kıvamda olmalıdır 5. Gerekirse un miktarı ayarlanabilir 5.
- Pişirme süresi: Fırının özelliklerine göre pişirme süresi değişebilir 5. Pastanın üzeri altın rengi aldığında pişmiş sayılır 5.
- Tereyağı soğukluğu: Hamurda kullanılacak tereyağının soğuk olması, hamurun daha gevrek olmasını sağlar 4.
- İç harcın soğutulması: İç harç, tavadan başka bir kaba alındığında daha hızlı soğur 1.
- Önceden ısıtma: Kurabiyeler, önceden ısıtılmış fırında pişirilmelidir 1.
Ayrıca, elmalı pastanın üzerine pudra şekeri, çikolata sosu veya krem şanti eklenebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: