Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turta hamuru için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı un 12;
- 1/2 su bardağı toz şeker 1;
- 1/2 su bardağı soğuk tereyağı veya margarin 12;
- 1 adet yumurta 1;
- 1/4 çay kaşığı tuz 1;
- 3-4 yemek kaşığı soğuk su 1.
Hazırlanışı:
- Un, toz şeker ve tuzu bir kaba alıp karıştırın 1.
- Soğuk tereyağını unlu karışıma ekleyin ve parmak uçlarınızla karıştırarak kumlu bir kıvam elde edin 1.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin 1.
- Hamur toparlanana kadar soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin 1.
- Hamuru yoğurduktan sonra streç filmle sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: