Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mayalı hamurun sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Un miktarının fazla olması 13. Hamura fazla un eklendiğinde elastikiyet kaybolur ve hamur sertleşir 13.
- Yoğurma süresinin yetersizliği 35. Hamurun yeterince yoğurulmaması, gluten gelişimini engeller ve hamurun kabarmasını zorlaştırır 35.
- Yanlış su sıcaklığı 3. Fazla sıcak veya çok soğuk su kullanımı mayanın aktifleşmesini engelleyebilir 3.
- Fırın sıcaklığının yüksek olması 15. Hamur, çok yüksek ısıda hızlıca pişerse dışı sertleşir, içi çiğ kalabilir 15.
- Malzemelerin soğuk olması 4. Özellikle süt, yumurta ve yoğurt gibi malzemelerin soğuk olması hamurun sert bir kıvama sahip olmasına neden olabilir 4.
- Hamurun yeterince mayalanmaması 1. Hamur, yeterince dinlendirilmeden pişirilirse kabarmaz ve sert olur 1.
- Bayat veya kalitesiz maya kullanımı 5. Beklemiş veya son kullanma tarihi geçmiş maya, hamurun kabarmasını engelleyebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: