Buradasın
Mayalı hamur yaparken püf noktaları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mayalı hamur yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır:
- Maya ve suyun sıcaklığına dikkat edin 14. Çok sıcak su mayayı öldürebilir 1.
- Hamuru yoğurduktan sonra dinlendirmek gluten gelişimi için önemlidir 1.
- Pişirme öncesinde hamurun üzerini nemli bir bezle örtmek kabuk oluşumunu engeller 1.
- Fırının önceden ısıtılması hamurun daha iyi kabarmasını sağlar 14.
- Hamurun kabarması için yeterli zaman tanımak acele etmemek önemlidir 1.
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir 5.
- Instant maya kullanılacaksa mayayı doğrudan unla karıştırmak yeterlidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: