Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dondurma külahı yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 yumurta 14;
- yarım çay bardağı toz şeker 14;
- yarım su bardağı eritilip ılınmış tereyağı 14;
- 1 su bardağı un 14;
- 1 çay kaşığı kabartma tozu 14;
- isteğe bağlı olarak ¼ su bardağı ince çekilmiş badem ve ¼ su bardağı kakao 4.
Yapılışı:
- Yumurtalar ve toz şeker mikserle iyice çırpılır 4.
- Eritilip soğutulmuş tereyağı eklenir ve karıştırılır 4.
- Un, kabartma tozu ve tercihen kakao ayrı bir kasede karıştırılıp yumurtalı karışıma eklenir ve hepsi birbirine iyice karıştırılır 4.
- Waffle makinesinde ya da tost makinesinde pişirilip koni şekli verilir 14.
- Hamur piştikten hemen sonra şekil verilmelidir; soğuyunca şekil vermek zorlaşır 14.
- Şekil vermekte gecikilirse, hamur tekrar ısıtılıp yumuşatılarak şekil verilebilir 14.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: