Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dondurma yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır:
- Malzemeleri önceden soğutun: Süt, krema, şeker ve diğer katkı maddelerini buzdolabında iyice soğutun 12.
- Dondurma makinesini önceden soğutun: Makine haznesini buzlukta soğutun, bu dondurmanın daha hızlı donmasını sağlar 1.
- Karışımı iyice çırpın: Hava kabarcıkları oluşacak şekilde karışımı çırpın, bu dondurmanın daha kremsi bir dokuya sahip olmasını sağlar 12.
- Aromalı katkılar ekleyin: Çikolata parçacıkları, meyve püreleri, fındık veya vanilya özütü gibi çeşitli malzemeler kullanarak dondurmanıza farklı tatlar katın 13.
- Dondurmayı saklama kabında dondurun: Dondurma yapımını tamamladıktan sonra, dondurmayı uygun bir saklama kabına aktarın ve dondurucuda en az 4 saat veya tamamen donana kadar bekletin 1.
- Servis öncesi karıştırın: Dondurmayı servis etmeden önce, kıvamını kontrol etmek için bir parmak testi yapabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: