Buradasın
Dondurma kalıbı ile kurabiye nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dondurma kalıbı ile kurabiye yapmak için gerekli malzemeler:
- 200 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında) 23;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 23;
- 1 adet yumurta 23;
- 1 su bardağı pudra şekeri 23;
- 1 su bardağı buğday nişastası 23;
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 23;
- 1 paket vanilya 23;
- 4 su bardağı un 3;
- 1 çay bardağı damla çikolata 23.
Yapılışı:
- Derin bir kaba tereyağı, yumurta ve sıvı yağ koyup tel çırpıcı ile karıştırın 3.
- Üzerine pudra şekeri, buğday nişastası, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 3.
- Hamurun üzerine damla çikolata ekleyin, çikolataların hamura karışmasını sağlayın, fazla yoğurmayın 23.
- Dondurma kaşığı ile hamurdan parçalar alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin 23.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyelerin üzeri kızarmayacak şekilde yaklaşık 25 dakika pişirin 3.
- Fırından çıkarıp tepsi içinde soğumaya bırakın, sonra servis edebilirsiniz 3.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: