Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Basmalı kurabiye kalıbı kullanımı şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Hamurun Hazırlanması: Kurabiye hamurunu hazırladıktan sonra, hamurun dinlenmesi için buzdolabında en az bir saat bekletilmesi önerilir 2.
- Un Serpme: Kalıbı kullanmadan önce, hem kalıbın hem de hamurun yapışmaması için un serpmek faydalıdır 2.
- Kesme İşlemi: Dinlenmiş hamuru açtıktan sonra, kalıbı hamurun üzerine yerleştirin ve hafifçe bastırarak kesin 24. Basmalı kalıplarda, basmak için tek bir hareket yeterlidir 3.
- Pişirme: Kesilen kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında belirtilen süre boyunca pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: