Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Distilasyon ile elde edilen içkilerden bazıları şunlardır:
- Rakı 13. Türkiye'de yetişen anason tohumu ile distile edilen, hacmen en az %40 alkol içeren bir içkidir 13.
- Rom 14. Şeker kamışı melası veya şeker kamışı suyundan elde edilen şurubun alkol fermentasyonu ve distilasyonu ile üretilir 14.
- Viski 14. Tahıl distilat içkisi olup, hacmen en az %35 alkol içerir 1.
- Brendi 14. Doğrudan şarap distilatından veya şarap distilatının harmanlanmasıyla elde edilir 1.
- Tekila 4. Agave bitkisinden üretilen bir içkidir 4.
- Cin 4. Tahılların damıtılması ve ardıç meyveleri veya ardıç özütü ile tatlandırılması sonucu elde edilir 4.
- Votka 24. Tahıl, patates, mısır gibi nişastalı veya şekerli ürünlerden üretilen, berrak ve nötr bir içkidir 4.
Distilasyon ile elde edilen içkilerin üretimi ve tüketimi yasal düzenlemelere tabidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: