Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Develi Cıvıklısı'nın farkı şu özelliklerle öne çıkar:
- Malzeme Kalitesi: Cıvıklı yapımında kullanılan et, koyun eti olup, doğal koşullarda yetiştirilmiştir 13.
- Hamur Özellikleri: Hamurun yapımında bölgeye has malzemeler kullanılır ve unun randımanı yüksektir 1.
- Pişirme Yöntemi: Cıvıklı, özellikle taş fırında, ısı muhafazası için iyi bir ısı yalıtımı sağlayan malzemelerle pişirilir 13.
- İç Harcın Hazırlanışı: Et, çift bıçak yöntemiyle kıyılır ve malzemelerle harmanlanarak dinlendirilir, bu da lezzetin artmasını sağlar 15.
- Servis Şekli: Cıvıklı, julyen kesim yöntemiyle verevine 5-6 parça halinde servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: