Buradasın
Dereotlu poğaça en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dereotlu poğaça yapmanın en güzel yolu için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 2
- 1 çay bardağı sıvı yağ 2
- 1 çay bardağı yoğurt 2
- 1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzeri için) 2
- 1 tatlı kaşığı tuz 2
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 2
- 1 paket kabartma tozu 2
- 2 yemek kaşığı sirke (daha gevrek olması için) 2
- 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış) 2
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin) 2
Yapılışı:
- Geniş bir karıştırma kabında tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, tuz, şeker ve sirkeyi ekleyerek güzelce karıştırın 2.
- Kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun 2.
- İnce kıyılmış dereotunu hamura ekleyerek iyice yoğurun 2.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, elinizle açarak ortasına peynir koyup kapatın 2.
- Hafifçe yuvarlayarak şekil verin 2.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine poğaçaları dizin 2.
- Üzerlerine yumurta sarısını sürün ve çörek otu veya susam serpiştirin 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin 2.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: