Gerçek tavuk çökertme kebabı yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet tavuk göğsü; 2 adet büyük boy patates; 1 yemek kaşığı yoğurt; 1 yemek kaşığı domates salçası; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı kekik; 1/2 çay kaşığı karabiber; 1 diş rendelenmiş sarımsak; Tuz. Yapılışı: 1. Tavuk göğsünü jülyen şeklinde doğrayın. 2. Bir kaba yoğurt, domates salçası, zeytinyağı, kekik, karabiber, rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın. 3. Karışıma tavuk etlerini ekleyin ve iyice harmanlayın. 4. Üzerini streç filmle örtüp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. 5. Patateslerin kabuğunu soyup kibrit çöpü inceliğine yakın ince kesin. 6. Kızgın yağ içinde kızartın. 7. Bir tava içine zeytinyağını koyun, üzerine domates salçasını ekleyip kavurun. 8. Rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip bir dakika daha kavurun. 9. Suyu ekleyip kıvamını açın ve 2-3 dakika daha pişirin. 10. Geniş bir servis tabağına kızarmış patatesleri koyup hafifçe yayın. 11. Patateslerin üzerine yoğurt sosunu dökün. 12. Yoğurdun üzerine salçalı sosdan gezdirin. 13. Son olarak pişen tavuk etlerini dizip, etlerin üzerine salçalı sosdan gezdirin. Tavuklu çökertme kebabı, sıcak olarak servis edilebilir.