Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek tavuk çökertme kebabı yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü 35;
- 2 adet büyük boy patates 3;
- 1 yemek kaşığı yoğurt 3;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 3;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 1 çay kaşığı kekik 3;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 diş rendelenmiş sarımsak 3;
- Tuz 3.
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü jülyen şeklinde doğrayın 35.
- Bir kaba yoğurt, domates salçası, zeytinyağı, kekik, karabiber, rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın 3.
- Karışıma tavuk etlerini ekleyin ve iyice harmanlayın 3.
- Üzerini streç filmle örtüp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin 3.
- Patateslerin kabuğunu soyup kibrit çöpü inceliğine yakın ince kesin 3.
- Kızgın yağ içinde kızartın 3.
- Bir tava içine zeytinyağını koyun, üzerine domates salçasını ekleyip kavurun 3.
- Rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip bir dakika daha kavurun 3.
- Suyu ekleyip kıvamını açın ve 2-3 dakika daha pişirin 3.
- Geniş bir servis tabağına kızarmış patatesleri koyup hafifçe yayın 3.
- Patateslerin üzerine yoğurt sosunu dökün 3.
- Yoğurdun üzerine salçalı sosdan gezdirin 3.
- Son olarak pişen tavuk etlerini dizip, etlerin üzerine salçalı sosdan gezdirin 3.
Tavuklu çökertme kebabı, sıcak olarak servis edilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: