• Buradasın

    Tavuk Çökertme hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tavuk Çökertme kebabı, Muğla yöresine, özellikle Bodrum bölgesine aittir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tavuk çökertme içinde ne var?

    Tavuk çökertme kebabının içinde bulunan malzemeler şunlardır: Tavuk: Genellikle tavuk göğsü ve but kullanılır, kuşbaşı şeklinde doğranır. Patates: İnce uzun çubuk şeklinde doğranır ve kızartılır. Domates ve Biber: İnce ince doğranır. Sarımsak: Lezzet katmak için eklenir. Yoğurt: Servis aşamasında üzerine dökülür. Baharatlar: Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kekik gibi baharatlar kullanılır. Sıvı Yağ: Tavada tavukları kızartmak için kullanılır.

    Gerçek tavuk çökertme nasıl yapılır?

    Gerçek tavuk çökertme yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 400 gram tavuk göğsü - 2 diş sarımsak - 2 adet yeşil biber - 2 adet rendelenmiş domates - 2 adet patates - 1 kase sarımsaklı yoğurt - Sıvı yağ Yapılışı: 1. Yayvan bir tavaya 1/2 su bardağı sıvı yağı döküp ısınması bekleyin ve ardından dilimlediğiniz tavuk göğsünü kızartmaya başlayın. 2. Tavuklar altın sarısı rengini aldığında sarımsak ve biberleri ekleyip karıştırın. 3. Rendelenmiş domatesleri de ekleyin ve yoğunlaşana dek tavada malzemelerle birlikte pişirin. 4. Tencereye kızartmak için 1,5 su bardağı sıvı yağı dökün ve ısınmasını bekleyin. 5. Servis tabağına aldığınız patateslerin üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurdu dökün ve üzerine pişirdiğiniz tavuklu harcı ekleyin. 6. Tavuk çökertme afiyetle yenmeye hazır!