• Buradasın

    Tavuk Çökertme hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tavuklu çökertme kebabı, Türk mutfağına özgü olup, Bodrum (Muğla) yöresine aittir 124.
    Çökertme kebabı, genellikle ince kesilmiş etin kızarmış patates ve yoğurt eşliğinde sunulduğu bir kebap türüdür 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A steaming plate of golden-brown fried chicken pieces layered over crispy potato sticks, topped with a creamy garlic yogurt sauce and garnished with sautéed green peppers and tomatoes, set on a rustic wooden table with fresh ingredients like garlic and tomatoes nearby.

    Gerçek tavuk çökertme nasıl yapılır?

    Gerçek tavuk çökertme kebabı yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet tavuk göğsü; 2 adet büyük boy patates; 1 yemek kaşığı yoğurt; 1 yemek kaşığı domates salçası; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı kekik; 1/2 çay kaşığı karabiber; 1 diş rendelenmiş sarımsak; Tuz. Yapılışı: 1. Tavuk göğsünü jülyen şeklinde doğrayın. 2. Bir kaba yoğurt, domates salçası, zeytinyağı, kekik, karabiber, rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın. 3. Karışıma tavuk etlerini ekleyin ve iyice harmanlayın. 4. Üzerini streç filmle örtüp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. 5. Patateslerin kabuğunu soyup kibrit çöpü inceliğine yakın ince kesin. 6. Kızgın yağ içinde kızartın. 7. Bir tava içine zeytinyağını koyun, üzerine domates salçasını ekleyip kavurun. 8. Rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip bir dakika daha kavurun. 9. Suyu ekleyip kıvamını açın ve 2-3 dakika daha pişirin. 10. Geniş bir servis tabağına kızarmış patatesleri koyup hafifçe yayın. 11. Patateslerin üzerine yoğurt sosunu dökün. 12. Yoğurdun üzerine salçalı sosdan gezdirin. 13. Son olarak pişen tavuk etlerini dizip, etlerin üzerine salçalı sosdan gezdirin. Tavuklu çökertme kebabı, sıcak olarak servis edilebilir.
    A sizzling copper pan filled with golden-fried chicken cubes, crispy potato sticks, and finely chopped tomatoes and peppers, topped with a dollop of creamy yogurt and garnished with garlic and spices, evoking the rich flavors of Turkish cuisine.

    Tavuk çökertme içinde ne var?

    Tavuklu çökertme kebabı genellikle şu malzemelerden oluşur: Tavuk eti: Jülyen şeklinde doğranmış tavuk göğüsleri. Patates: Kibrit çöpü inceliğinde doğranmış patatesler. Yoğurt sosu: Sarımsaklı yoğurt. Salçalı sos: Domates salçası, sarımsak, kekik, su ile hazırlanır. Üzeri için: Tereyağında kızdırılmış pul biber. Ayrıca, tariflerde soğan, sarımsak, baharatlar (kekik, pul biber, karabiber) ve limon suyu gibi malzemeler de yer alabilir.