Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çökelek yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Yoğurdu uygun bir tencereye alın, üzerine tuz ve suyu ekleyin 1.
- Çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın 1.
- Ocağa alın ve kaynamaya bırakın 1.
- Harlı ateşte hafif kesilir gibi olmaya başladığında orta ateşe alın 1.
- Kaynamaya başlayınca 1 dakika kaynatın 1.
- Tencerenin kapağını kapatıp ılımaya bırakın 1.
- Ilıdıktan sonra süzün 1.
Çökelek yapımında dikkat edilmesi gerekenler:
- Yoğurdun çok koyu kıvamlı ise biraz sulandırmak faydalı olabilir 3.
- Kaynama sırasında sütün fazla kaynatılmaması gerekir, aksi takdirde rengi ve tadı değişebilir 1.
- Süzme işlemi için bez torba veya ince süzgeç kullanılabilir 4.
Hazırlanan çökelek, buzdolabında 3-4 güne kadar taze şekilde muhafaza edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: