Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çökelek yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Yoğurdu bir çelik tencereye alın ve ocakta kaynamaya bırakın 12.
- Kaynayan tencerenin altını kapatıp 1-2 dakika bekletin ve limon suyunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın 1. Yoğurdun kesildiğini göreceksiniz 1.
- Beyaz bir tülbeti süzgeçin içine koyup kesilen yoğurdu boşaltın, altında bir kap olsun 1.
- Süzülen suyu ekmek ya da mayalı hamur yapımında kullanabilirsiniz 1.
- Peynir süzüldükten sonra kullanıma hazırdır, hemen kullanmayacaksanız buzluğa atabilirsiniz 1.
Alternatif olarak, yağı alınmamış yoğurttan çökelek yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:
- 5 litre sütten ev yoğurdu yaparak soğutun 3. Buzdolabında iki veya üç gün bekletilirse daha iyi sonuç alınır 3.
- Yoğurdu tencereye alın, iki çorba kaşığı kaya tuzu ilave edin 3. Yoğurdun kıvamı yoğun ise iki bardak su ekleyebilirsiniz 3.
- Ocağa koyun, kaynama noktasına gelene kadar pişirin 3. Ara ara karıştırmak yeterlidir 3.
- Kaynama noktasından sonra 5 dakika daha pişirin 3. Bu şekilde çökelek ve peyniraltı suyu oluşur, soğuyunca süzdürmek için keseye dökün 3.
- Baskı uygulayarak sert bir yapı kazandırın 3.
- Yoğurt kesiğini geniş bir kaba alın, elle ufalayalım, tuz ayarı yapın, çörek otu ekleyin ve harmanlayın 3.
- Saklamak için cam kavanoza sıkı bir şekilde tahta kaşık yardımıyla basın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: