Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En kolay meyveli pasta tariflerinden biri şu şekilde yapılabilir:
Malzemeler:
- pandispanya (hazır kullanılabilir) 2;
- krema için: 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta, 2 yumurta sarısı, 1 paket vanilya, 1 poşet toz kremşanti 2;
- ıslatmak için: 2 su bardağı süt 2;
- üzeri için: 1 su bardağı süt, 1 poşet kremşanti 2;
- aralarında kullanmak ve süslemek için: kombo bisküvi, kiraz, şeftali, kayısı, muz, damla çikolata 2.
Yapılışı:
- Krema için tencereye vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemeler alınır, kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir 2.
- Soğuduktan sonra üzerine vanilya ve toz kremşanti eklenip çırpılır 2.
- Pastanın en altına pandispanya koyulur, tüm yüzeyi sütle ıslatılır 2.
- Kremadan sıkılarak yayılır, üzerine küp küp doğranmış muz ve damla çikolata serpilir 2.
- Diğer pandispanya koyulur, sütle ıslatılır 2.
- Aynı işlem krema, kiraz ve damla çikolata ile uygulanır 2.
- Üçüncü katı oluşturacak pandispanya da koyulup sütle ıslatılır 2.
- 2-3 saat dolapta dinlendirilir 2.
- 1 su bardağı sütle köpürtülmüş kremşanti ile kaplanır, kenarlarına bisküviler dizilir 2.
- Üzeri istenilen meyvelerle süslenir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: