Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolatalı açma yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 yumurta 1;
- 1 su bardağı ılık süt 13;
- yarım su bardağı su 1;
- yarım su bardağı ayçiçeği yağı 1;
- 1 çay bardağı toz şeker 1;
- 1 paket instant maya 13;
- aldığı kadar un 1;
- 250 gr ekmeğe sürülebilir çikolata kreması 1.
Yapılışı:
- Hamur için un hariç tüm malzemeleri derin bir kaba koyun 1.
- Elinize az yapışan bir kıvam alana kadar un ekleyip yoğurun 1.
- Hamurun üzerini streç film ile örtüp 45 dk mayalandırın 1.
- Mayalanan hamuru 9 bezeye ayırın 1.
- Her bezeyi merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üzerine oda ısısında yumuşamış tereyağından sürün ve elinizle yağı yedirip bezeyi biraz daha inceltin 1.
- Çikolatayı da sürüp yayın 1.
- Rulo şeklinde sarıp elinizle kıvırın ve simit şeklini verin 1.
- Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın 1.
- Açmaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin 1.
- Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: