Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolatalı açma yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt 14;
- yarım su bardağı ılık su 1;
- yarım su bardağı sıvı yağ 1;
- 1 çay bardağı şeker 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 1 paket instant maya 14;
- aldığı kadar un (4,5 su bardağı) 1;
- üzeri için sürülebilir çikolata ve tereyağı (oda sıcaklığında) 1;
- yumurta sarısı 1;
- susam 1.
Yapılışı:
- Derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, maya ve şekeri koyup karıştırın 1.
- Daha sonra yumurtayı ve sıvı yağı ekleyin 1.
- Yavaş yavaş un ekleyerek, ele yapışmayacak kıvama gelecek şekilde yumuşak bir hamur elde edin 1.
- Hamurun üzerini temiz bir örtü ile kapatarak 45 dakika mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamuru tezgahın üstüne alın ve 10 bezeye ayırın 1.
- Bezelerden her birini tezgahın üstünde biraz açtıktan sonra, üzerine tereyağı sürün ve çikolatayı ekleyin 1.
- Bir kenarından başlayarak, rulo gibi sarın 1.
- İki taraftan büzüp, uçları birleştirerek yuvarlak yapın ve aralıklı olacak şekilde pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin 1.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin 1.
- 15-20 dakika tepsi mayası için bekletin 1.
- Önceden ısıttığınız 190 °C fırında, fansız ayarda, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin 1.
Çikolatalı açma tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: