Çikolatalı açma yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı ılık süt; yarım su bardağı ılık su; yarım su bardağı sıvı yağ; 1 çay bardağı şeker; 1 adet yumurta; 1 paket instant maya; aldığı kadar un (4,5 su bardağı); üzeri için sürülebilir çikolata ve tereyağı (oda sıcaklığında); yumurta sarısı; susam. Yapılışı: 1. Derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, maya ve şekeri koyup karıştırın. 2. Daha sonra yumurtayı ve sıvı yağı ekleyin. 3. Yavaş yavaş un ekleyerek, ele yapışmayacak kıvama gelecek şekilde yumuşak bir hamur elde edin. 4. Hamurun üzerini temiz bir örtü ile kapatarak 45 dakika mayalanmaya bırakın. 5. Mayalanan hamuru tezgahın üstüne alın ve 10 bezeye ayırın. 6. Bezelerden her birini tezgahın üstünde biraz açtıktan sonra, üzerine tereyağı sürün ve çikolatayı ekleyin. 7. Bir kenarından başlayarak, rulo gibi sarın. 8. İki taraftan büzüp, uçları birleştirerek yuvarlak yapın ve aralıklı olacak şekilde pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. 9. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. 10. 15-20 dakika tepsi mayası için bekletin. 11. Önceden ısıttığınız 190 °C fırında, fansız ayarda, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Çikolatalı açma tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir: yemek.com; diyetkolik.com.