Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Açma tarifi için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı ılık süt 15;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 15;
- 1 adet yumurta akı 15;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 15;
- 1,5 tatlı kaşığı tuz 15;
- 1 paket instant maya 15;
- 7 su bardağı un 15;
- Arasına sürmek için 100 gr tereyağı 1;
- Üzeri için 1 adet yumurta sarısı, susam ve çörek otu 15.
Yapılışı:
- Yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın 15.
- Üzerine yavaş yavaş unu ve mayayı ekleyerek karıştırmaya devam edin 15.
- Hamur kıvam alınca elinizle yoğurun 1.
- Hamuru tezgaha alıp biraz daha yoğurun 1.
- Hamuru tekrar yoğurma kabına alıp üzerini streçleyin ve temiz bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın 15.
- Mayalanan hamuru tezgaha alın, elinizle bastırarak genişletip inceltin 1.
- Üzerine oda ısısındaki tereyağını sürün ve kenarlarından tutarak orta kısımda birleştirin 1.
- Tekrar tereyağı sürün ve hamuru katlayın 1.
- Hamuru bastırarak genişletin ve 1 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin 1.
- Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın 1.
- Açmaları fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve 20 dakika tepsi mayası için bekletin 1.
- Mayası geldikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin 1.
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: