Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Açma tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt 12
- 1 su bardağı su 1
- 1 su bardağı sıvı yağ 12
- 1 paket kuru maya 12
- 3 yemek kaşığı şeker 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- Aldığı kadar un 1
- Üzeri için: Yumurta sarısı, susam, çörekotu 1
Yapılışı:
- Hamur malzemeleri ile ele yapışan bir hamur elde edin 1.
- Hamuru 1 saat kabarması için bekletin 12.
- Kabaran hamurdan bezeler ayırın 1.
- Bezelerin her birini çubuk şekline getirip, bir ucunu sabit tutup diğer ucunu döndürerek açma şekli verin ve uçlarını birleştirin 1.
- Hazırladığınız açmaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 2.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin 12.
- 180 derecede pişirin 12.
- Fırından aldıktan sonra tepsi boyundaki havlu peçeteyi ıslatıp üzerine serin 1. Peçete kuruduktan sonra servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: