Çikolatalı açma yapmak için gerekli malzemeler: 1 yumurta; 1 su bardağı ılık süt; yarım su bardağı su; yarım su bardağı ayçiçeği yağı; 1 çay bardağı toz şeker; 1 paket instant maya; aldığı kadar un; 250 gr ekmeğe sürülebilir çikolata kreması. Yapılışı: 1. Hamur için un hariç tüm malzemeleri derin bir kaba koyun. 2. Elinize az yapışan bir kıvam alana kadar un ekleyip yoğurun. 3. Hamurun üzerini streç film ile örtüp 45 dk mayalandırın. 4. Mayalanan hamuru 9 bezeye ayırın. 5. Her bezeyi merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üzerine oda ısısında yumuşamış tereyağından sürün ve elinizle yağı yedirip bezeyi biraz daha inceltin. 6. Çikolatayı da sürüp yayın. 7. Rulo şeklinde sarıp elinizle kıvırın ve simit şeklini verin. 8. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın. 9. Açmaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 10. Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.