Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolata parçacıkları yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Sütlü Çikolata Parçacıkları Tarifi 1:
- Malzemeler: 1 çorba kaşığı silme toz şeker, 1 çay bardağı su, 130 gram file badem, 1 çorba kaşığı pudra şekeri, 2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata 1.
- Yapılışı:
- Toz şeker ve suyu bir kapta şeker eriyene kadar kaynatın 1.
- Soğuduktan sonra içine file badem ve pudra şekeri katıp, karıştırın 1.
- Fırına dayanıklı bir kaba koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın sarısı renk alana kadar bekletin 1.
- Fırından alıp soğutun 1.
- Çikolatayı benmari usulü eritin ve fırından aldığınız file bademli karışımı parçalara ayırıp, erittiğiniz çikolatanın içine katın 1.
- Her tarafı çikolata ile kaplanan bademleri çorba kaşığı ile alıp, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aralıklarla koyun 1.
- Buzdolabında iyice donduktan sonra servis yapın 1.
- Malzemeler: 100 gram tereyağı veya margarin, 1 yumurta, 1 su bardağı damla çikolata, 1 su bardağı pudra şekeri, 2,5 su bardağı un, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu 2.
- Yapılışı:
- Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştırın 2.
- Yumurtayı da ekleyip karıştırmaya devam edin 2.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edip yoğurun 2.
- Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elde yuvarlayın ve çikolata parçacıklarına bulayın 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin 2.
- Kurabiyeleriniz çok fazla kızarmamalı, piştikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: