• Buradasın

    Çikolata parçaçık ne işe yarar?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çikolata parçacıkları çeşitli alanlarda kullanılır:
    1. Pişirme: Kurabiyeler, kekler, turtalar, pudingler ve hamur işlerinde tatlandırıcı olarak kullanılır 12.
    2. Kahvaltı: Krep yaparken veya cupcake, karamel gibi tariflerde kullanılabilir 1.
    3. Eritme: Soslarda ve diğer tariflerde eritilerek kullanılabilir 2.
    4. Gıda ürünleri: Diyet bisküviler, dondurma ve iz karışımı gibi perakende gıda ürünlerinde bulunur 2.
    Ayrıca, çikolata parçacıkları antioksidanlar açısından zengin olup, ruh halini iyileştirici ve hızlı enerji sağlayıcı etkilere sahiptir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çikolatanın ham maddesi nedir?

    Çikolatanın ham maddesi kakao çekirdeğidir.

    Çikolata parçaçıkları nasıl yapılır?

    Çikolata parçacıkları yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Sütlü Çikolata Parçacıkları Tarifi: Malzemeler: 1 çorba kaşığı silme toz şeker, 1 çay bardağı su, 130 gram file badem, 1 çorba kaşığı pudra şekeri, 2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata. Yapılışı: 1. Toz şeker ve suyu bir kapta şeker eriyene kadar kaynatın. 2. Soğuduktan sonra içine file badem ve pudra şekeri katıp, karıştırın. 3. Fırına dayanıklı bir kaba koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın sarısı renk alana kadar bekletin. 4. Fırından alıp soğutun. 5. Çikolatayı benmari usulü eritin ve fırından aldığınız file bademli karışımı parçalara ayırıp, erittiğiniz çikolatanın içine katın. 6. Her tarafı çikolata ile kaplanan bademleri çorba kaşığı ile alıp, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aralıklarla koyun. 7. Buzdolabında iyice donduktan sonra servis yapın. 2. Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tarifi: Malzemeler: 100 gram tereyağı veya margarin, 1 yumurta, 1 su bardağı damla çikolata, 1 su bardağı pudra şekeri, 2,5 su bardağı un, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu. Yapılışı: 1. Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştırın. 2. Yumurtayı da ekleyip karıştırmaya devam edin. 3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edip yoğurun. 4. Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elde yuvarlayın ve çikolata parçacıklarına bulayın. 5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. 6. Kurabiyeleriniz çok fazla kızarmamalı, piştikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakın.