Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
"Çiğ" ve "pişmemiş" terimleri, farklı bağlamlarda kullanılsa da genel olarak aynı anlamı taşır: henüz işlenmemiş veya hazırlanmamış olan 3.
Ayrıntılı farklar şu şekildedir:
- Gıda: "Çiğ" genellikle et, sebze veya deniz ürünlerinin pişirilmeden önceki durumunu ifade eder 13. "Pişmemiş" ise daha geniş bir anlamda, herhangi bir yiyeceğin henüz istenilen seviyeye gelmemiş olmasını tanımlar 1.
- İnsanlar: "Ham" sıfatı, bazen insanlar için de kullanılır ve bir kişinin bir durum için hazır olmadığını ifade eder 1.
- Besin değeri: Yemekleri pişirmek, bazı vitamin ve minerallerin kaybolmasına neden olabilirken, makro besin değerlerini değiştirmez 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: