Çiğ neden yenmez?
Çiğ yiyecekler bazı sağlık riskleri taşır ve bu nedenle yenmemelidir. Bazı nedenler: 1. Bakteri ve parazitler: Çiğ et, balık, yumurta ve sebzeler, salmonella, E. coli ve noravirüs gibi zararlı bakteriler ve parazitleri içerebilir. 2. Sindirim sorunları: Çiğ sebzeler (patates, bakla, mantar) sindirilmesi zor olabilir ve gaz oluşumuna, sindirim rahatsızlıklarına neden olabilir. 3. Enzim kaybı: Çiğ beslenme savunucuları, pişirme işleminin gıdalardaki doğal enzimleri yok ettiğini ve bu nedenle yiyeceklerin sindirilmesini zorlaştırdığını iddia eder. Bu nedenle, yiyecekleri tüketmeden önce pişirmek, sağlık açısından daha güvenlidir.
Çiğ neden yenmez?