Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ciabatta hamurunun özellikleri şunlardır:
- Yumuşak ve cıvık: Ciabatta hamuru, diğer ekmek hamurlarından daha yumuşak ve akışkan olmalıdır 12.
- Un miktarı: Genellikle 500 gram un kullanılır, ancak ekmek unu tercih edilir 13.
- Maya ve diğer malzemeler: 7 gram kuru maya (veya 20 gram taze maya), 350 ml su, 10 gram tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir 13.
- İlk mayalanma: Hamur, streç filmle örtülerek oda sıcaklığında 1-2 saat mayalanmaya bırakılır 1.
Hamurun şekli verilirken fazla yoğurulmaması ve hafifçe çekiştirilerek yassı bir forma getirilmesi önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: