Buradasın
Rustik ciabatta nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rustik ciabatta yapmak için gerekli malzemeler:
- 385 gram un (3 su bardağına yakın) 3;
- 288 gram su (1,5 su bardağı kadar) 3;
- 38 gram zeytinyağı (1/4 çay bardağı) 3;
- 7 gram tuz (1 tepeleme tatlı kaşığı) 3;
- 2 gram instant maya (1 tepeleme çay kaşığı) 3;
- 2 gram toz şeker (1 tepeleme çay kaşığı) 3.
Yapılışı:
- Kilitlenebilir saklama kabına su, maya ve şekeri ekleyip malzemeler suda eriyene kadar karıştırın 3.
- Un ve tuzu bir kapta karıştırın 3.
- Suya zeytinyağı ve un karışımını ekleyip silikon spatula ile önce karıştırın, ardından spatula ile 2 dakika yoğurun 3.
- Karışım kare şeklini aldıktan sonra kabın kapağını kapatıp oda sıcaklığında 45 dakika dinlendirin 3.
- Dinlendirdikten sonra hamuru katlamak için kabın kapağını açın 3. Hamurun sırasıyla her kenarını yukarı çekiştirip kendi üstüne katlayın 3. Bu işlemden sonra kapağı kapatıp 45 dakika dinlendirin 3.
- İlk katlamadan sonra 2 kere daha katlama işlemini gerçekleştirip toplamda 3 kez hamuru katlayın 3.
- Dinlendirdiğiniz hamurun üstünü unlayın 3.
- Tezgaha alacağınız kısmı da unlayın 3.
- Kabı unun olduğu yere ters çevirin ve kaptan tezgaha düşmesini bekleyin 3.
- Tezgaha aldıktan sonra üzerini unlayın 3.
- Hamura dikdörtgen şeklini vermek için hafif esnetin 3.
- Boylamasına 3'e, enlemesine 2'ye bölün 3.
- Hamurları unladığınız mutfak havlusuna aralıklarla dizin ve üzerini bir başka mutfak havlusu ile örtün 3.
- 45 dakika bu şekilde pişirmeden önceki son dinlendirmeyi yapın 3.
- Varsa fırın taşını, yoksa fırın tepsisini 220 derece önceden ısıtılmış altlı üstlü fansız moddaki fırında bekletin 3.
- Dinlendirdiğiniz ekmeklerden 3 tanesini fırın tepsisine göre kestiğiniz yağlı kağıda havludan alın 3.
- Yağlı kağıtta bulunan ekmekleri fırındaki sıcak tepsiye alın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: