Buradasın
Rustik ciabatta nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rustik Ciabatta ekmeği yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2,5 gr yaş maya 1
- 150 ml ılık su 1
- 150 gr un 1
- 3 gr bal 1
- 45 ml ılık süt 1
- 10 gr yaş maya 1
- 150 ml ılık su 1
- 350 gr un 1
- 10 gr zeytinyağı 1
- 7 gr tuz 1
Yapılışı:
- Başlangıç hamuru (poolish): Unu havuz şeklinde bir kaba koyun, maya, süt, bal ve sıvı malzemeleri ekleyip homojen bir hamur olana kadar karıştırın 1. Hamurun çok sıvı olacağını unutmayın 1.
- Hamuru streç filmle kapatıp buzdolabında 1 gece dinlendirin 1. Eğer zamanınız yoksa oda sıcaklığında 2 saat mayalandırın 1.
- Ana hamur: Başlangıç hamurunu dolaptan çıkarın ve üzerine yaş maya, ılık su, un, zeytinyağı ve tuzu ekleyip iki hamuru birbiriyle karıştırın 1. Yoğurduğunuz hamur yumuşak olmalı ve elinize yapışmamalıdır 1. Gerekirse biraz daha un ekleyin 1.
- Hamuru streç filmle kaplayıp oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın 1.
- Hamurun mayalandığını hacminin büyümesinden anlayabilirsiniz 1. Bir kez daha yoğurarak hamurun içinde biriken karbondioksit gazını alın ve dinlendirmeye bırakın 1.
- Hamuru 100 gr'lık 8 eşit parçaya ayırın ve tezgahın üzerinde 10 dakika daha dinlendirin 1.
- İçerisine koymak istediğiniz malzemeleri ayarlayın ve merdane yardımıyla hamurları 20 cm uzunluğunda açın 1.
- Ekmekleri tepsiye dizin, üzerlerini bıçakla çizin ve bir kısmına un serpin 1.
- Fırını 220 derece sıcaklığa ayarlayın ve ekmeklerin pişme süresi yaklaşık 20-25 dakika olacaktır 1.
Rustik Ciabatta ekmeği, taze ve nefis bir lezzet sunar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: