Buradasın
Cevizli ve fıstıklı yulaf nasıl tüketilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizli ve fıstıklı yulaf, çeşitli tariflerle tüketilebilir:
- Muzlu ve cevizli yulaf lapası 4. Bir su bardağı badem sütü, iki yemek kaşığı yulaf, bir orta boy muz, bir yemek kaşığı chia tohumu ve üç ceviz içi ile hazırlanır 4. Malzemeler karıştırıldıktan sonra bir gün buzdolabında bekletilir 4.
- Keten tohumlu yulaf lapası 4. Bir çay bardağı süt, bir çay bardağı su, iki yemek kaşığı yulaf, bir yemek kaşığı keten tohumu, bir yemek kaşığı chia tohumu ve bir kâse çilek ile yapılır 4. Yulaf, süt ve su ocakta pişirildikten sonra ocak kapatılır ve lapa soğumaya bırakılır 4. Daha sonra içine yoğurt, chia tohumu ve keten tohumu eklenip karıştırılır ve buzdolabında bir süre dinlendirilir 4.
- Yaban mersini, muz ve ballı yulaf lapası 5. Kırk gram yulaf, yüz gram süt, yarım dilimlenmiş muz, otuz gram yaban mersini ve bir çorba kaşığı bal ile hazırlanır 5. Yulaf ve süt karıştırılıp kaba alındıktan sonra üzerine önce yaban mersini, sonra muz ve en son bal eklenerek servis edilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: