Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyet yaparken ceviz ve fıstık tüketimi, besin değerlerine ve kişisel sağlık durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Ceviz, omega-3 yağ asitleri, lif ve protein açısından zengindir 23. Günlük bir avuç ceviz tüketimi, vücudun ihtiyaç duyduğu birçok yararlı maddeyi sağlar 2.
Fıstık ise lif, protein ve çeşitli mineraller içerir 5. Ancak, fıstık tüketiminin miktarı ve şekli önemlidir; yağlı, soslu veya şekerli fıstıklarla sade fıstık farklı kalori ve besin değerleri sunar 5.
Diyet yaparken hangi kuruyemişin daha uygun olduğuna karar vermek için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: