Buradasın
Cevizli ev baklavası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizli ev baklavası yapımı için gerekli malzemeler:
- 3 adet yumurta 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 yemek kaşığı sirke 1;
- 1/2 çay kaşığı tuz 1;
- 5,5 su bardağı un 1;
- 1 kase çekilmiş ceviz (içi için) 1;
- 1 çay bardağı mısır nişastası (açmak için) 1;
- 300 gram tereyağı (üzeri için) 1;
- Şerbeti için: 4 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su, 1 adet limon suyu 1.
Cevizli ev baklavası yapımı:
- Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun 1.
- Hamuru 30 dakika dinlendirin 1.
- Şerbet için, tencereye şeker ve suyu alarak şeker eriyene kadar karıştırın 1. Kaynamaya başlayınca limon suyunu da ekleyip 10 dakika kadar kaynatın 1.
- Dinlenen hamuru 3'e bölün 1. Her bir bezeyi 10 eşit beze yapın 1.
- Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın 1. Aralarını nişastalayarak üst üste 10 beze olacak şekilde dizin 1.
- 10 bezeyi birlikte tepsi boyutunda açın 1. Açtığınız hamuru tepsiye alın 1.
- Üzerine bolca ceviz serpin 1. Diğer 10 bezeyi de birlikte açıp tepsiye yerleştirin 1. Tekrar ceviz serpin 1.
- Son bezeyi de açıp en üste yerleştirin 1.
- Baklavayı istediğiniz şekilde kesin 1.
- Eritilmiş tereyağını her yerine bolca sürün 1.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kontrollü bir şekilde 1 saate yakın güzelce kızarana kadar pişirin 1.
- Pişen baklavayı fırından alın 1. İlk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökün 1.
- 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: