Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oklavasız baklava yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt 23;
- yarım su bardağı sıvı yağ 23;
- yarım su bardağı tereyağı (eritilmiş) 23;
- 2 adet yumurta 23;
- 1 paket kabartma tozu 23;
- 1 yemek kaşığı sirke 23;
- 1 tatlı kaşığı limon suyu 23;
- 2 fiske tuz 23;
- 4 su bardağı un 23;
- 350 gram mısır nişastası 2;
- 200 gram ceviz 2;
- 250 gram tereyağı 2;
- 1 su bardağı sıvı yağ 2;
- 5 su bardağı toz şeker 2;
- 5 su bardağı su 2;
- yarım limon suyu 2.
Yapılışı:
- Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın, yarım limon suyunu ekleyerek kısık ateşte 40 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın 2.
- Yoğurma kabına yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, yumurta, kabartma tozu, sirke, limon suyu ve tuzu alıp çırpın 2.
- Azar azar un ilave ederek spatula ile karıştırın 2.
- Kalan unu da azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin 2.
- Hamuru 4 eşit parçaya bölüp beze yapın 2.
- Bir bezeyi alıp nişasta serperek merdane ile çok ince olmayacak şekilde açın 2.
- Açılan hamurun üzerine bolca nişasta serpin 2.
- Kenarları kapatıp nişastalayarak kare şekline getirin ve zarf şekli verin 2.
- İlk bezeden başlayarak, nişasta yardımıyla hamuru tepsi boyutundan biraz daha büyük olacak şekilde açın 2.
- Yufkayı tepsiye yerleştirip kenarlardan artan parçaları ekleyin 2.
- Çekilmiş cevizi bolca yayın 2.
- Aynı işlemi diğer yufkalar için de tekrarlayın 2.
- Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp baklavanın üzerine gezdirin 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar yaklaşık 90 dakika pişirin 2.
- Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: