Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oklavasız baklava yapımı için gerekli malzemeler:
- 2 yumurta 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 14;
- 1 çay bardağı yoğurt 1;
- Yarım çay bardağı erimiş tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı sirke 1;
- 1 kabartma tozu 14;
- 4,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin) 1;
- 300 gr buğday nişastası (açmak için) 1;
- İç harcı için ceviz 1;
- Üzeri için 200 gr tereyağı veya margarin, 1 su bardağı sıvı yağ 1;
- Şerbet için 5 su bardağı şeker, 5 su bardağı su, çeyrek limon 1.
Yapılışı:
- Tüm hamur malzemelerini yoğurup, 4 eşit bezeye ayırın ve 20 dakika dinlendirin 1.
- Bezeleri nişasta serpip ince açın, her katı nişasta ile kaplayarak bohça gibi katlayın ve 20 dakika daha dinlendirin 1.
- Merdane ile tepsi boyutunda açın, ceviz serpip aynı şekilde diğer bezeyi de açıp yerleştirin 1.
- Tereyağını eritip köpüğünü alarak sıvı yağ ekleyin, baklavanın üzerine dökün 1.
- 180°C’de 50 dakika pişirin, altın rengi olana kadar fırınlayın 1.
- Şerbeti hazırlayın: Şeker ve suyu kaynatın, limon sıkıp 20 dakika daha kaynatın 1. Baklava ılık, şerbet soğuk olmalı 1.
- Şerbeti sıcak baklavanın üzerine dökün ve dinlendirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: