Çaylı ıslak kek yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet yumurta; 1,5 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı demlenmiş çay demi; 4 yemek kaşığı kakao; 2 yemek kaşığı ceviz; 1 tatlı kaşığı tarçın; 1 paket kabartma tozu; 1,5-2 su bardağı un. Yapılışı: 1. Yumurta ve şekeri çırpın: Derin bir kapta şeker ve yumurtaları çırparak köpürtün. 2. Diğer malzemeleri ekleyin: Yağ, çay ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin. 3. Kuru malzemeleri ekleyin: Ceviz, tarçın, kabartma tozu ve unu ekleyip homojen olana kadar karıştırın. 4. Fırında pişirin: Karışımı yağlanmış kalıba aktararak 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. 5. Sosu hazırlayın: 1 su bardağı su, yarım su bardağı kakao, yarım su bardağı toz şeker ve yarım su bardağı sıvı yağı sos tenceresinde pişirin. 6. Sosu dökün: Kek sıcakken hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Püf noktaları: Kek malzemelerini oda sıcaklığında bekletmek kekin daha iyi kabarmasını sağlar. Sos, kek sıcakken dökülmelidir. Demlenmiş çayın bayatlamamış olması gerekir.