Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çaylı ıslak kek yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 3 yumurta 1;
- Yarım su bardağı Ayçiçek yağı 1;
- Yarım su bardağı süt 1;
- Yarım su bardağı demlenmiş soğuk çay 1;
- 3 yemek kaşığı kakao 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 2/3 su bardağı un 1.
Yapılışı:
- Toz şeker ve yumurtaları bir çırpma kabına alarak mikser yardımı ile köpürene kadar çırpın 1.
- Ayçiçek yağı, süt ve soğuk çayı ilave edip tekrar çırpın 1.
- Kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tüm malzeme özdeşleşinceye kadar spatula yardımıyla karıştırın 1.
- Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 170° fırında 35-40 dakika pişirin 1.
- Sosu için gerekli tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın 1. Kaşık yardımıyla karıştırarak pişirin 1.
- Kaynamaya başlayınca ocaktan alarak iri kıyılmış bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın 1.
- Ilınan kekin üzerine kuru yer kalmayacak şekilde çikolatalı sosu gezdirin 1. 1 saat oda sıcaklığında bekletin 1.
- Sosunu iyice çektikten sonra dilimleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: