Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çavdar Unlu Kek Tarifi:
Malzemeler:
- 4 yumurta 14;
- 1 su bardağı toz şeker (azaltılabilir) 14;
- Yarım su bardağı light süt 14;
- Yarım su bardağı sıvı yağ 14;
- 1,5 paket kabartma tozu 14;
- 1 paket vanilya 14;
- Boza kıvamında olacak kadar çavdar unu 14.
Yapılışı:
- Yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar çırpın 1.
- Sırasıyla yağ, süt, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin 1.
- Yeterince çavdar unu ekleyerek boza kıvamına gelene kadar kaşık yardımıyla karıştırın 1.
- Karışımı dilediğiniz kek kalıbına döküp 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkartılan keki soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis yapın 1.
Alternatif Tarif:
Malzemeler:
- 1 yumurta 3;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 3;
- 3 yemek kaşığı yoğurt 3;
- 0,5 çay bardağı sıvı yağ 3;
- 6 yemek kaşığı çavdar unu 3;
- 1 yemek kaşığı buğday unu 3;
- 1 paket kabartma tozu 3;
- 0,5 çay bardağı kuru üzüm 3;
- 0,5 çay bardağı ceviz 3.
Yapılışı:
- Tereyağını ocakta eritin 3.
- Unları ve yumurtayı kabartma tozuyla karıştırın 3.
- Yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin 3.
- En son kuru üzümleri ekleyin 3.
- Karışımı kek kalıbına alın 3.
- 150 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin 3.
Çavdar unlu kek yaparken, çavdar ununun keklerde genellikle daha yoğun ve hafif ekşi bir lezzet kattığını, keklerin daha nemli bir yapıya sahip olabileceğini göz önünde bulundurmak önemlidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: