Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kek yaparken hangi unun daha iyi kabaracağı konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, kekin kabarması için bazı püf noktaları şunlardır:
- Unu elemek: Un, kakao, karbonat, kabartma tozu gibi katı malzemeleri eleyerek kullanmak, malzemelerin havalanıp kabarmasını sağlar 125.
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması: Tereyağı, yumurta ve un gibi malzemelerin oda sıcaklığına gelmesi, malzemelerin birbirleriyle iyi karışmalarını ve kekin daha iyi kabarmasını sağlar 125.
- Fazla karıştırmamak: Un eklendikten sonra kek hamuru çok fazla karıştırılmamalıdır 12.
Kek yaparken kullanılan unun cinsi, sıcaklık seviyeleri gibi faktörler de kekin kabarmasını etkileyebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: