• Buradasın

    Burdur tahin ceviz ezmesi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Burdur tahin ceviz ezmesi yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Burdur ceviz ezmesi yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • 2 su bardağı şeker 45;
    • 2 su bardağı ince irmik 45;
    • 2 su bardağı ceviz içi 45;
    • pudra şekeri 45.
    Yapılışı:
    1. İki su bardağı şeker, yarım su bardağı su ile kaynatılır ve kıvam alması beklenir 45.
    2. İki su bardağı ince irmik ve iki su bardağı ceviz içi, kuru olarak ayrı bir yerde karıştırılır 45.
    3. Harmanlanan bu karışım, kaynamakta olan şeker şurubuna karıştıra karıştıra yedirilir 45.
    4. Tam karışınca ocaktan indirilir 4.
    5. Yağsız, kuru irmik veya un serpilmiş bir tepsiye dökülür 4.
    6. Elle veya herhangi düz bir şeyle üzeri basılır ve düzlenir 4.
    7. Üzerine bolca pudra şekeri serpilir, yuvarlak bir şişe veya merdane ile iyice düzlenir 4.
    8. Biraz durduktan sonra baklava dilimleri gibi kesilir 4.
    Burdur ceviz ezmesi tarifinde, eskiden içine bolca ceviz girerken günümüzde daha az ceviz ve daha çok irmik kullanıldığı belirtilmiştir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Taze tahin nasıl anlaşılır?

    Taze tahini anlamak için şu özelliklere dikkat edilmelidir: 1. Kıvam ve Renk: Taze tahin, hafif akışkan ve homojen bir kıvama sahiptir, rengi ise açık krem ya da altın sarısı tonlarında olmalıdır. 2. Koku: Gerçek tahin, taze susam kokar. Acı veya yanık kokusu varsa, ürün bayatlamış veya fazla kavrulmuştur. 3. Üretim Yöntemi: Geleneksel taş değirmende çekilmiş tahin, daha doğal ve lezzetlidir. 4. İçindekiler: Etikette sadece "susam" yazmalıdır, katkı maddesi veya koruyucu içermemelidir. 5. Ambalaj ve Fiyat: Ambalajın vakumlu ve güvenlik bandının açılmamış olması, yerel üreticilerden veya bilinen markalardan alınması önemlidir.

    Tahin ceviz ezmesi için hangi ceviz kullanılır?

    Tahin ceviz ezmesi için her türlü ceviz kullanılabilir, örneğin: ceviz içi; avuç içi kadar ceviz; 1 su bardağı ceviz. Ayrıca, cevizlerin taze ve iyi kavrulmuş olması, ezmenin lezzetini artıracaktır.

    Tahin evde nasıl yapılır?

    Evde tahin yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı susam; 3/4 çay bardağı sıvıyağ (zeytinyağı, fındık yağı, susam yağı, mısır özü veya ayçiçek yağı). Yapılışı: 1. Yapışmaz yüzeyli bir tavada susamların rengi hafif değişinceye kadar kavurun. 2. Kavrulan susamlar soğuduktan sonra mutfak robotuna alarak çekin. 3. Ardından susamlara sıvı yağı azar azar ilave ederek mutfak robotunda çekmeye devam edin. 4. Tahin kıvamını elde edince kavanoza alıp kapağını kapatın. Tahin yapımında mutfak robotunun gücüne bağlı olarak çekme süresi değişebilir.

    Burdur cevizi ile ceviz ezmesi aynı mı?

    Burdur cevizi ve ceviz ezmesi aynı şey değildir. Burdur cevizi, Burdur yöresinde yetişen ve %6.3 rutubet oranına sahip olan cevizleri ifade eder. Ceviz ezmesi ise, Burdur'a özgü bir tatlıdır ve ceviz, irmik ve şekerin eşit ölçülerdeki karışımından yapılır.