Buradasın
Bülent ɓörek peynirli börek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bülent Börek Peynirli Börek Tarifi için gerekli malzemeler:
- 40 adet baklavalık yufka 1;
- 400 gram peynir (Çeçil, kolot, dil) 1;
- 150 gram eritilmiş tereyağı 1;
- 1 adet normal yufka 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 adet yumurta 1.
Yapılışı:
- Peynirleri rendeleyin 1.
- Bir kasede süt ve yumurtayı çırpın 1.
- Pişirme yapılacak tepsinin büyüklüğüne göre baklavalık yufkaları kesin ve tepsinin tabanını tereyağı ile iyice yağlayın 1.
- Baklavalık yufkaların yarısını ikişerli olarak aralarını tereyağı sürerek tepsiye dizin 1.
- Normal yufkanın yarısını süt ve yumurta karışımında ıslatarak tepsiye yerleştirin 1.
- Üzerine peynirleri serpin ve tekrar yufkanın diğer yarısını sütte ıslatıp peynirin üzerini kapatın 1.
- Baklavalık yufkaların kalan kısmını da ikişerli olarak üzerini kapatın ve ocakta çevirerek altı kızarana kadar pişirin 1.
- Ters çevirip, diğer kısmını da pişirdikten sonra sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: