Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynirli böreğin katlarının nasıl ayrıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, peynirli tepsi böreği yapımında katların şu şekilde yerleştirildiği bilinmektedir 14:
- Bir adet yufka fırın tepsisine bütün halde serilir ve üzerine börek sosu sürülür 14.
- Yufka parçalara ayrılır ve tepsiye yerleştirilir 14.
- Üzerine peynirli iç harç konur 14.
- Bu işlem, son yufka eklenene kadar tekrar edilir; her kat için yarım yufka, sos ve peynirli harç kullanılır 14.
- Son yufkanın üzerine bir bütün yufka kapatılır ve kenarlardan sarkan kısımlar içe doğru katlanır 3.
Böreğin puf gibi kabarması için, fırınlamadan önce nasıl dilimlenecekse o şekilde dilimlenmesi önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: