Buradasın
Peynirli böreğin katları nasıl ayrılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynirli böreğin katlarını ayırmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Hamuru Hazırlama: 5 su bardağı un, 5 yemek kaşığı yumuşak tereyağı, 2 çay kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 şişe maden suyu ve 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun ve 8 bezeye ayırın 1.
- Katları Oluşturma: Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açın ve aralarına eritilmiş tereyağı sürerek 4'lü olarak ayırın 1. 20 dakika buzdolabında bekletin 1.
- Tepsiye Serme: İlk parçayı tepsi büyüklüğünde açarak tepsiye yayın 1. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, peynir ve yumurta karışımını yayın 1.
- Son Kat: Diğer hamuru da açarak üzerine kapatın, üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin 1.
Bu şekilde hazırlanan börek, fırında kızarıncaya kadar pişirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: