Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bülent börek hamuru yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, benzer bir börek türü olan su böreği hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şu şekildedir:
Malzemeler:
- 6 adet yufka 5;
- 1/2 su bardağı su 5;
- 1/2 su bardağı süt 5;
- 2 yumurta 5;
- 1/2 su bardağı sıvı yağ 5;
- İç harcı için kaşar peynir, beyaz peynir ve maydanoz 5;
- Üzeri için susam ve yumurta sarısı 5.
Hazırlanışı:
- Sos için su, süt, yumurta ve sıvı yağı karıştırın 5.
- Bir yufkayı fırın tepsisine yerleştirin ve sosu sürün 5.
- İki yufkayı parçalara ayırarak sosa batırın ve tepsinin içine ekleyin 5.
- İç harcın yarısını serpin, ardından iki yufkayı aynı şekilde sosa batırıp iç harcın üzerine yerleştirin 5.
- Kalan harcı serpin, son yufkayı sosa batırmadan tepsinin üstünü kapatın 5.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin 5.
- 200 derecede 30 dakika pişirin 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: